helemaal serieus genomen

Met een doffe klap hoor ik ‘s ochtends vroeg het nieuwe nummer van Jamie magazine op de deurmat vallen. Ik sluip door het huis om niemand wakker te maken. In huis heerst nog een serene rust. Het is vakantie en we hebben een logeetje op bezoek. Ik geniet van een kopje koffie en blader door het nieuwe nummer. De rust duurt maar kort en voor ik het weet, ben ik mijn tijdschrift kwijt. Mijn 10-jarige zoon pluist het hele blad door. Roept oh en ah bij het zien van de lekkere gerechten. Ons logeetje is een stuk minder enthousiast. Ik besef weer dat we hebben getroffen met onze zoon. Hij lust bijna alles en dat vindt hij ook wel stoer. Ik hoor hem aan zijn vriendje vragen of ‘ie roquefort lekker vindt, hij legt uit dat het schimmelkaas is en dat je sommige schimmels wel kunt eten. En geitenkaas, dat is zó lekker zegt hij daarna. En roept vervolgens uit: Oh nee, feta! Dat is nog lekkerder !

Ik bedenk een list om het nummer opnieuw in handen te krijgen. In de bosspeeltuin leven de kinderen zich uit. Ik blader door het blad en nu denk ik oh en ah bij het zien van de mooie foto’s. Terwijl ik het blad lees, hoor ik andere kinderen jengelen om ijs. Gefrustreerd zegt hun moeder dat ze alleen een waterijsje mogen omdat ze hun brood niet hebben opgegeten. Kinderen en eten. Voor veel ouders is het een dagelijkse strijd. Het Jamie magazine family nummer gaat daar over. Hoe houd je het leuk aan tafel en eten je kinderen toch gezond. Daar kan ik niet echt over mee praten. Ik bof enorm met mijn kleine gourmand. Als ik hem vraag naar zijn lievelingsrestaurant, zegt hij meteen Goeie Louisa in Utrecht. Voor hem geen kindermenu’s! Hij bestelt liever zeebaars, dorade of portobello gevuld met roquefort. Dat ging als vanzelf… zonder strategie of opvoedplan. We koken graag en praten veel over eten. Hij helpt graag mee in de keuken en in de tuin. En tijdens het plukken gaan de peultjes en frambozen om en om in het bakje en zijn mond! We zijn hier eigenlijk altijd wel met eten bezig .

In het tijdschrift staan leuke artikelen. Een city-guide over Maastricht, een pleidooi om geen frisdrank maar water te drinken, de risico’s van suiker worden uitgelegd, interviews met hele leuke foodbloggers (met kinderen) en natuurlijk heel veel lekkere recepten. Lekkere broodtrommelhapjes, makkelijke pasta’s, vega-goeie gerechten en recepten met minder vet. Kortom een heerlijk nummer om op het terras in het zonnetje te lezen. Uit het blad maak ik de garnalencurry met kokos. De doperwten en peulen komen uit de tuin en had ik voor de vakantie ingevroren. Ik hoef alleen garnalen, limoen, citroengras en kokoscreme te kopen. Lekker makkelijk.

Na het eten gaan mijn mini-chefs aan de slag met het recept voor guacamole. We boffen maar! Achterin het blad staat het onderdeel kookclub jr. De recepten zijn geschikt om samen met kinderen te maken. Alleen is het wel jammer dat de aanwijzingen vaak beginnen met Laat de kinderen… Mijn mini-chefs voelen zich niet helemaal serieus genomen !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s